top of page

4η ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.


ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΤΡΟΧΙΑ ΚΑΙ

ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗ ΦΑΚΑ.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, τη δεκαετία αυτή της μεγάλης κρίσης το είχαμε επισημάνει: η κρίση είναι κατασκευασμένη και τέλεια σχεδιασμένη για να ολοκληρωθεί το σενάριο της ολοκληρωτικής καταστροφής της Ελλάδας.

1η Πράξη

Ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ το 1981. Ύστερα από μια περίοδο χαλαρότητας, με ΝΔ και τον «Εθνάρχη» Τριανταφυλλίδη-Καραμανλή στο τιμόνι αλλά και αγωνιστικούς χαιρετισμούς και συναυλίες από «αντιστασιακούς» συνθέτες στο Λυκαβηττό, για την πτώση της υποτιθέμενης τυραννίας του Παπαδόπουλου, ο Ανδρέας Παπανδρέου με επικοινωνιακό σύμβουλο τον Λαλιώτη και εκπαιδευόμενο τον Γιωργάκη, βάζει μπροστά την 1η πράξη του σχεδίου. Αφενός πλήρης αποβιομηχάνιση της χώρας και αφετέρου ηθικός ξεπεσμός με τη διάδοση του δόγματος «για να πετύχεις πρέπει να είσαι ρουφιάνος και να εκπορνευτείς». Η πρώτη πράξη ολοκληρώνεται επί Σημίτη με την τεράστια απάτη του Χρηματιστηρίου, όπου για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μπαίνει «χέρι» στις περιουσίες των Ελλήνων που στο μεταξύ έχουν μετατραπεί σε τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας, σπαταλώντας τα τρισεκατομμύρια δανεικά του Ανδρέα και τις περιουσίες που αποκόμισαν από το ξεπούλημα των βιομηχανικών επιχειρήσεων και των γεωργικών υποδομών. Μη παράγοντας πλέον τίποτα, είμαστε έτοιμοι να επιβραβευθούμε διεθνώς για την «καλή συμπεριφορά» που επιδείξαμε,ξεπουλώντας υποδομές και αξίες, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που μας αναθέτουν.

2η Πράξη

Άρτος και Θέαμα.Σε μια δεκαετία όπου ο ελληνικός λαός έχει μεθύσει από τις διεθνείς επιτυχίες στον αθλητισμό και στις τέχνες με Ολυμπιακούς, EURO 2004 και Eurovision και με το δανεικό χρήμα να ρέει με το ζόρι από τις Τράπεζες, μπαίνει σε εφαρμογή η 2η Πράξη. Το χρήμα προσφέρεται χωρίς εγγυήσεις αλλά και με επίσημα κρατικά τοκογλυφικά και αισχροκερδή επιτόκια. Όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δανείζει με 3% η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) δανείζει με 8% (σχεδόν τριπλάσιο) και οι επιμέρους τράπεζες δανείζουν έως και με 22,5% (8πλάσιο από αυτό της ΕΚΤ και σχεδόν 3πλάσιο από αυτό της ΤτΕ).

3η Πράξη

Η καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών κοιτασμάτων της χώρας που είναι σχεδόν ανεξάντλητα.Οι διεθνείς συνθήκες στα τέλη του 2008, με την κρίση των ασφαλιστικών εταιρειών των ΗΠΑ, που αποτελεί αμερικανικό και εν μέρει ευρωπαϊκό φαινόμενο, ευνοούν τη μεταφορά και το «κλείδωμα» της λιτότητας στην Ελλάδα, με τη μορφή μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης που όμοιά της δεν είχε δει η χώρα από την εποχή του Συμμοριτοπόλεμου. Οι Έλληνες πρέπει να εξευτελιστούν όσο δεν παίρνει. Μόνο έτσι θα μπορέσει να περάσει η ντόπια εξουσία το σλόγκαν «πουλήστε για να ζήσετε». Και φυσικά ο πεινασμένος που θέλει να ταΐσει το παιδί του ποσώς ενδιαφέρεται αν ξεπουληθεί το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, το ουράνιο και τα υπόλοιπα ορυκτά μας. Κανείς Έλληνας που έχει γαλουχηθεί με το σλόγκαν των Λαλιώτη-Κωστόπουλου «άρπαξε να φας και κλέψε να ’χεις» δεν διατίθεται να θυσιαστεί ο ίδιος και τα παιδιά του, ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ αν χρειαστεί για να υπερασπίσει την τιμή της πατρίδας του. Όσο λοιπόν οι μισοί Έλληνες αυτοκτονούν, μεταναστεύουν, κάθονται στις ουρές και στα συσσίτια και όσο οι άλλοι μισοί τούς αρπάζουν αντί πινακίου φακής τις περιουσίες, οι κυβερνήσεις υπογράφουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

4η (και τελευταία) πράξη

Σερβιτόροι και Καμαριέρες για πάντα.Δεν μπορούν όμως όλα να κρυφτούν από το ευρύ κοινό. Ξαφνικά όλοι αυτοί που μιλούσαν για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου ήδη από τη 10ετία του ’70 (βλ. π.χ. Σωτήρης Σοφιανόπουλος) και είχαν χαρακτηριστεί τουλάχιστον γραφικοί αν όχι υποψήφιοι για το Δαφνί και το Δρομοκαΐτειο,από σύσσωμο τον οικονομικο-πολιτικό χώροκαι από τα συστημικά ΜΜΕ επιβεβαιώθηκαν! Τι θα κάνουμε λοιπόν για να στρέψουμε και πάλι την προσοχή του κοσμάκη αλλού; Τι θα κάνουμε ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ότι η θέση του είναι να παραμείνει υπηρέτης σερβιτόρος και καμαριέρα του εγχώριου και διεθνούς κατεστημένου; Και φυσικά ποτέ δεν θα γευτεί τους καρπούς των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας; Θα του δώσουμε και πάλι απλόχερα δάνεια και επιδόματα και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα του ξαναφέρουμε τη λιτότητα και το γνωστό και μη εξαιρετέο δόγμα «είμαστε στο χείλος του γκρεμού, χρεοκοπούμε».Η κυβέρνηση Τσίπρα και η συνέχεια αυτής του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτό ακριβώς υλοποιεί: Θέλετε αποδείξεις;

α) Το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) θα λέγεται πλέον Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (3Ε) και αναμένεται να επεκταθεί στο 1δισ. Πλέον δεν χρειάζεται να έχεις όνειρα, να δουλεύεις, να παράγεις. Θα φυτοζωείς με ένα ξεροκόμματο, θα μεταβληθείς σε έναν ήσυχο παράλυτο. Ό,τι καλύτερο για το σύστημα.

β) Οι φοροαπαλλαγές ολοένα και επεκτείνονται.

γ) Οι Τράπεζες άρχισαν και πάλι να ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ να πουλήσουν κάρτες και δάνεια στους αφελείς. Οι πλατφόρμες των κόκκινων δανείων παραμένουν ανενεργές και ουδείς ασχολείται να εισπράξει τα (δήθεν) οφειλόμενα στις Τράπεζες. Χρήματα που μεταβιβάστηκαν σε εταιρείες φαντάσματα της Γερμανίας και της Ιρλανδίας. Οι Τράπεζες αφού ανακεφαλαιοποιήθηκαν 3 φορές και έκλεισαν τις τρύπες των «ζημιών» τους με τα 240 δισεκατομμύρια που έκλεψαν από τον ελληνικό λαό ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιωργάκης Παπανδρέου, ουδέποτε θα ενδιαφερθούν να εισπράξουν χρήματα που ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ από το 2015. Μάλιστα αυξάνουν κι άλλο τα κέρδη τους απολύοντας 10.000 υπαλλήλους-πραιτοριανούς στους οποίους καταβάλουν υπέρογκα εφάπαξ και αποζημιώσεις.

δ) «Αναπτυξιακά» νομοσχέδια κατατίθενται από ανεπαρκείς και άσχετους μανδαρίνους-μπουμπούκους, με τα οποία καταργείται κάθε δικλείδα ασφαλείας για την προφύλαξη του δημοσίου χρήματος και κοινωνικού συμφέροντος.

Και φυσικά ο κοσμάκης άρχισε και πάλι να φορτώνει τις πιστωτικές, να κυκλοφορεί μέρα-νύχτα στους δρόμους, όπου κυριολεκτικά δεν πέφτει καρφίτσα, να κάνει ρεκόρ αγορών αυτοκινήτων και γενικά να έχει πέσει με τα μούτρα ξανά στο τυράκι, μη βλέποντας την πόρτα της φάκας που είναι έτοιμη να τον κλείσει μέσα ερμητικά και τελεσίδικα.

Το Κόμμα Δανειοληπτών σάς καλεί για ακόμα μια φορά να σκεφτείτε και να αναλύσετε τα όσα σας αποκαλύψαμε. Και επιτέλους να βάλετε τις βάσεις για να σταματήσει εδώ η υποθήκη του μέλλοντος των γενιών που θα ακολουθήσουν.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page