top of page

ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΟΦΕΙΛΕΣ 117.870,39 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ!!!


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ.

Με νέα ιστορική απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας που αφορά υπερχρεωμένο δανειολήπτη μέλος της οργάνωσής μας Διευθυντή Δημοτικού σχολίου Λάρισας, οι συνολικές οφειλές του 59χρονου δανειολήπτη ήταν 151.470,39 ΕΥΡΩ σε πέντε τράπεζες και προσδιορίστηκαν τα εξής σημαντικά σημεία που για πρώτη φορά νομολογούνται από τα Ειρηνοδικεία της χώρας:

  1. Ο ισχυρισμός τράπεζας ότι δεν επιδόθηκε μαζί με την αίτηση και

κατάσταση υπάρχουσας περιουσίας & εισοδημάτων του, όπως επίσης και του σχεδίου διευθέτησης οφειλών, όπως ίσχυε μέχρι την τροποποίηση του άρθρου 85 του νόμου για την «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας», διότι σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν. 3869/2010 μπορούσαν να ενσωματωθούν μέσα στην αίτηση που κατατίθεται μαζί στο Ειρηνοδικείο.

  1. Απορρίφτηκε ο ισχυρισμός τράπεζας γιατί εξαίρεσε ο δανειολήπτης οφειλή του στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, διότι είναι επιλογή του ποιες οφειλές θα συμπεριλάβει.

  2. Η επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης συνδέεται προεξεχόντων με την δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας την τρέχουσα περίοδο που μειώνει συνεχώς τις αποδοχές του ενώ οι οικογενειακές ανάγκες αυξάνονται.

  3. Επέβαλε την καταβολή 700 ΕΥΡΩ μηνιαίως προς τις πέντε τράπεζες ισομερώς για διάστημα τεσσάρων ετών (48 μηνιαίες δόσεις).

  4. Εξαίρεσε την κύρια κατοικία του, μονοκατοικία 100 τμ με την καταβολή σε 72 μηνιαίως δόσεις (έξι έτη) μόνο του ελάχιστου ποσού των 21.250 ΕΥΡΩ αφού τα ακίνητα έχουν χάσει μεγάλο μέρος της εμπορικής αξίας τους.

  5. Διαγράφεται το υπόλοιπο ποσό των 117.870,39 ΕΥΡΩ δηλαδή ποσοστού διαγραφής 70 %.

Η συγκεκριμένη απόφαση που πέτυχε το μέλος μας μετά από κατεύθυνση και προτροπή του Προέδρου της Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών Ελλάδος Γιώργου Μπαρτζώκη, ο οποίος έχει καταφέρει επίσης την μοναδική στην Ελλάδα απόφαση περί μηδενικών καταβολών σε μακροχρόνια άνεργη λογίστρια της Λάρισας.

Καλούμε όλους τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες όλους τους δημοσίους υπαλλήλους ακόμη και αυτούς που κατέχουν θέσεις ευθύνης και είναι προϊστάμενοι υπηρεσιών μετά την κατάρρευση των μισθών τους, να προστρέξουν στις διατάξεις του Νόμου Κατσέλη, να είναι σίγουροι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη στέκεται θεματοφύλακας των αδυνάτων, των οφειλετών των τραπεζών και του δημοκρατικού πολιτεύματος.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page