top of page

Ιστορική απόφαση! Απαγορεύεται ο ανατοκισμός συγκεκριμένης εισφοράς προμηθειών και εξόδων δανείων!


Άλλη μία ιστορική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών η οποία αποτελεί πλέον δεδικασμένο, ευνοεί δεκάδες χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες και αναδεικνύεται από το Κόμμα των Δανειοληπτών και τον Γιώργο Μπαρτζώκη. Το συγκεκριμένο κόμμα, άλλωστε, γι′ αυτό ιδρύθηκε, για να μάχεται υπέρ του δανειολήπτη και να ενημερώνει!

Συγκεκριμένα, εκδόθηκε η με αριθμό 1355 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών σύμφωνα με την οποία ανακόπτεται διαταγή πληρωμής τράπεζας συνολικού ύψους 15.498,46 ευρώ διότι η τράπεζα είχε χρεώσει στον λογαριασμό του αιτούντα με τόκους υπολογισθέντες με επιτόκιο στο οποίο είχε ενσωματωθεί και το ποσοστό της εισφοράς του Ν. 128/75 (0,60%) και έτσι εκτός από τον ανατοκισμό των τόκων έκανε και ανατοκισμό της εισφοράς χωρίς να έχει το σχετικό δικαίωμα.

Η ερμηνεία που δίνει η ιστορική απόφαση και που ουσιαστικά ανακόπτει όλες τις διαταγές πληρωμής που εξέδιδαν με αίτηση τους οι τράπεζες και ανατόκιζαν παράνομα έξοδα και προμήθειες, είναι ότι ενώ με βάση το άρθρο 8 παρ.6 του Ν. 1083/1980 «περί αγοράς και πωλήσεως συναλλάγματος και ξένων τραπεζικών γραμματίων» και την 289/30.10.1980 απόφαση της Νομισματικής Επιτροπής επιτρέπεται -εφόσον το συμφώνησαν ο οφειλέτης και η τράπεζα – ο εκτοκισμός των οφειλόμενων τόκων στα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα χωρίς χρονικό ή άλλο περιορισμό για την κάλυψη του αντιστοίχου εκτοκισμού των τόκων που οφείλουν οι τράπεζες στους καταθέτες τους και λοιπούς δανειστές τους, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ανατοκισμός προμηθειών και εξόδων και κάθε αντίθετη σύμβαση είναι αντίθετη στις παραπάνω διατάξεις και ελέγχεται μέσω των διατάξεων 174,178,179 ΑΚ .

Ο Πρόεδρος του κόμματος ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ Γιώργος Μπαρτζώκης επιχαίρει για αυτήν την ιστορική απόφαση που δικαιώνει μέλος του κόμματος και προωθεί την πολιτική του κόμματος λόμπυ των ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ περί της διαγραφής σε μεγάλο ποσοστό των ιδιωτικών χρεών δανειοληπτών που έχουν προς τις τράπεζες, αφού οι αντίστοιχες συμβάσεις πάσχουν από την αρχή της σύναψης συμφωνίας.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page