top of page

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΣΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ Γ. ΤΡΑΓΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ

Τετάρτη 14.04.2021Θέμα : ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΣΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ Γ. ΤΡΑΓΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΚΒΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ
ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ «ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ» ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ- ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Τις τελευταίες εβδομάδες τα χιλιάδες μέλη και τα στελέχη του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και εγώ προσωπικά έχουμε γίνει μάρτυρες μιας συγκεκαλυμμένης, απίστευτης συνεχούς και πρωτοφανούς προσπάθειας εκφοβισμού εις βάρος των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών που αναμεταδίδουν νόμιμα τις ραδιοτηλεοπτικές, ενημερωτικού χαρακτήρα παραγωγές του Προέδρου μας Γιώργο Τράγκα. Καταγγείλαμε δημόσια τις προσπάθειες αυτές κάθε φορά που εκδηλώνονταν αλλά αυτό δεν απέτρεψε αυτούς που τις ενορχηστρώνουν από το να τις συνεχίζουν.

Έχοντας λοιπόν βιώσει τις πρακτικές αυτής της διαρκούς προσπάθειας τείνουμε να θεωρήσουμε ότι οι ενορχηστρωτές σε εφαρμογή των σχεδίων τους χρησιμοποιούν, την Ανεξάρτητη Αρχή του ΕΣΡ ως «εργαλείο» για την επίτευξη των άνομων και ανομολόγητων σκοπών τους, προφανώς υποβάλλοντας, μέσω αχυρανθρώπων, ψευδείς καταγγελίες.
Σας είναι γνωστό ότι είναι Συνταγματικό Δικαίωμα η κριτική σε Δημόσια πρόσωπα και σε όσους έχουν ρόλο στην Διοίκηση και την άσκηση εξουσίας. Το δικαίωμα αυτό κατοχυρώνεται και στην Νομολογία ,όπου αναγνωρίζεται ακόμα και η καθ’ υπερβολή κρίση προσώπων και πεπραγμένων.

Με την ιδιότητά μου ως πρόεδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος το οποίο εκπροσωπείτο στις δύο προηγούμενες κοινοβουλευτικές συνόδους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ως και με την ιδιότητα του επί κοντά 30 συναπτά έτη Βουλευτή ,αλλά πρωτίστως με αυτή του ενεργού και ευσυνείδητου πολίτη, θα ήθελα να θέσω υπ’ όψιν Σας τα κατωτέρω, ζητώντας την άμεση παρέμβασή Σας, σύμφωνα με τον Νόμο και το Σύνταγμα.


Το ΕΣΡ - ως γνωστόν - είχε από τα ην ίδρυσή του και έχει και σήμερα ως πρωταρχικό σκοπό την εξασφάλιση της ελευθερίας και της πολυφωνίας. Επιπλέον βασική αρμοδιότητα του Συμβουλίου είναι η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η παρακολούθηση των προγραμμάτων, ο έλεγχος τήρησης των διατάξεων των κανονισμών και η προαγωγή της ποιότητας των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επεξεργάζεται αποφάσεις, ελέγχει ώστε να τηρούνται οι αρχές προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων αλλά και καταχωρεί πληροφορίες σχετικά με τη συγκρότηση επιτροπών των τηλεοπτικών και των ραδιοφωνικών σταθμών.

Κοινή πεποίθηση είναι ότι ως σήμερα το Συμβούλιο δεν επιτυγχάνει πλήρως τους στόχους του. Διακρίνουμε ελλιπέστατη προβολή Πολιτιστικών εκπομπών και Τέχνης. Εννοώ πραγματικής Τέχνης και όχι φτωχά και πολλάκις χυδαία υποκατάστατα. Εννοώ εκπομπών που να προάγουν πραγματικά τον Πολιτισμό, την γλώσσα, μορφώνουν, προωθούν πρότυπα σύμφωνα με την Ελληνική παράδοση και τις Αξίες της Ελληνικής κοινωνίας. Αντ’ αυτού κυριαρχούν η φτωχή και διαστρεβλωμένη αισθητική και προωθούνται πρότυπα που ούτε συνάδουν με τις συλλογικές μας Αξίες αλλά και ούτε εκφράζουν νέα διεθνή ρεύματα της διανόησης, της αισθητικής και της Τέχνης. Κατά συνέπεια θεωρούμε ότι ο έλεγχος της ποιότητας είναι υποβαθμισμένος. Τα παιδιά, που δεν έχουν διαμορφώσει ακόμα αξίες, βομβαρδίζονται με μηνύματα που οδηγούν στην καλλιέργεια μίας ηθικής σύγχυσης.

Επίσης σκοπός του ΕΣΡ είναι : «1. Ελέγχει το περιεχόμενο των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών προκειμένου α) να τηρούνται οι προβλεπόμενοι στο Σύνταγμα σκοποί της αντικειμενικής και με ίσους όρους μετάδοσης πληροφοριών και ειδήσεων καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης...»

Στο τομέα των πολιτικών ειδήσεων κανείς σκεπτόμενος πολίτης δεν μπορεί να προστατέψει το δικαίωμα του στην πολύπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση από τα επικίνδυνα σκουπίδια του reality,των κυβερνητικών δελτίων αποχαύνωσης, εκτός κι αν πετάξει την τηλεόραση από το σπίτι του…

Δεν φτάνει όμως η πλύση εγκεφάλου των trailers των δήθεν ειδήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά έχουμε και τις υπόλοιπες δήθεν ενημερωτικές εκπομπές, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΕΣ κατ’ ουσία και κατά κυριολεξία , που τα αναπαράγουν την κυβερνητική προπαγάνδα...

Παρακολουθούμε κάθε μέρα το θέατρο του πραγματικού «Φαρισαϊσμού», όπου με δεκάδες trailers σχεδόν 5 φορές ανά ώρα, προβάλλεται ΚΑΡΜΠΟΝ αυτή η ψευδέστατη κυβερνητική προπαγάνδα.

Να γιατί το επιχείρημα του «όποιος δεν του αρέσει ας αλλάξει κανάλι», ισοδυναμεί στην πράξη με συνενοχή και συγκάλυψη στο έγκλημα. Η Ελλάδα δεν είναι «μπανανία» της Καραϊβικής. «Μπανανία» τη θέλουν όσοι ταΐζουν με «τηλεσκουπίδια» τους πολίτες και ιδιαιτέρως τους νέους της.

Και δεν φθάνει αυτό το φασιστικό δράμα

Ζούμε δυστυχώς στην εποχή των ΛΙΓΝΑΔOΓΕΩΡΓΙΑΔΗΔΩΝ κλπ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ φίλων ...

Ζούμε σε μια εποχή που προσπαθεί να επιβάλλει μια αντιστροφή της ηθικής.

Ο έξυπνος, ο δυνατός, ο μάγκας, ο “cool” είναι αυτός που πετυχαίνει να βγει «κερδισμένος», με οποιοδήποτε κόστος.

Οι άλλοι θεωρούνται δειλοί και συχνά αποκαλούνται «κότες».


Σε όλο αυτό το «θολό» τοπίο θεωρούμε αντιδεοντολογικό να χρησιμοποιούνται επιστολές των οργάνων του ΕΣΡ για να τρομοκρατούνται ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί που νόμιμα αγοράζουν και προβάλουν ενημερωτικές εκπομπές του δημοσιογράφου και Προέδρου νόμιμου πολιτικού κόμματος Γιώργου Τράγκα. Αντιλαμβάνεστε ότι ουσιαστικά παρεμβαίνετε στην ελευθερία των συναλλαγών καθώς ο συνεργαζόμενος σταθμός, για λόγους πληρότητας προγράμματος αναμεταδίδει εκπομπή στην οποία δεν δύναται να ελέγξει ούτε έχει δυνατότητα παρέμβασης και σεις με την τακτική αυτή του μεταφέρετε την ευθύνη ραδιοφωνικού προϊόντος που δεν παρήγαγε. Ενδεχόμενη τιμωρητική απόφασή σας θα πλήξει ταυτόχρονα πλήθος μικρών Μέσων Ενημέρωσης.

Αποθαρρύνετε λοιπόν την συνεργασία μεταξύ μικρών επιχειρήσεων, απαραίτητη για την επιβίωσή τους, και, ταυτόχρονα ενισχύετε την δημιουργία μονοπωλίων ενημέρωσης καθώς αυτά έχουν τεράστιους πόρους και δυνατότητες παραγωγής. Τούτο αντιβαίνει και προς τον σκοπό σας για την πολυφωνία και το δικαίωμα στην Ενημέρωση. Θεωρούμε λοιπόν ότι η μέθοδος συλλογικού ελέγχου και ενδεχόμενη μαζική επιβολή ποινών, απάδει με τον σκοπό και τον στόχο του ΕΣΡ όπως ορίζεται από Σύνταγμα και τους Νόμους.

Επιπρόσθετα οι επιστολές που αποστείλατε προς τα ΜΜΕ εκτιμώ πως, έστω και άθελά σας, δίνουν θάρρος , σε εγκάθετους παρακρατικούς, που κινούνται δυστυχώς στο ΒΑΘΥ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ να συνεχίζουν την φασιστική και παράνομη δράση τους ,εκβιάζοντας ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης.

Οι γνωστοί άγνωστοι ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ με ψευδώνυμα, οι αόρατοι δολοφόνοι της Δημοκρατίας, της Ελεύθερης και Αδέσμευτης Δημοσιογραφίας χαφιεδίζοντας με e-mail βομβαρδίζουν ανώνυμες ραδιοτηλεοπτικές εταιρίες

και σε χαλεπούς καιρούς τις κατατρομοκρατούν και παριστάνοντας τους εκπροσώπους κάποιας εξουσίας, τις εκβιάζουν ...Κύριε Πρόεδρε μην επιδείξετε την ίδια απαράδεκτη ανοίκεια συμπεριφορά με εκείνη του εξωκοινοβουλευτικού υφυπουργού κ Σκέρτσου ο οποίος συκοφάντησε τον ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΓΚΑ , Πρόεδρο του κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που μέχρι ώρας το συγκροτούν πλέον των δέκα δημοκρατικών κομμάτων και πλέον των είκοσι κοινοβουλευτικών γυναικών και ανδρών που θήτευσαν στο κοινοβούλιο και σε υπουργικούς θώκους, δηλώνοντας ότι «επωάζει τα αυγά του φιδιού». Δήλωση για την οποία δεν γνωρίζω αν κινητοποίησε το ΕΣΡ κατά των μέσων που την αναπαρήγαγαν.

Είπε το μισθωτό στέλεχος του ΣΕΒ , τον επί 54 χρόνια ακατάβλητο και ασυμβίβαστο διάκονο της ελέγχουσας την εκτελεστική εξουσία ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ πάντα προς χάριν της Πατρίδας , της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ καθώς και της υπεράσπισης του δημοσίου χρήματος και συμφέροντος από τα «αρπακτικά» και από κάποια κυβερνητικά λαμόγια , που ενίοτε «τρουπώνουν» στους αρμούς της κυβέρνησης και του «επιτελικού κράτους».

Εν όψει των ανωτέρω, ζητώ την άμεση παρέμβασή Σας, προκειμένου να προστατευθεί η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ και ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΙΔΕΩΝ καθώς επίσης το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή όλων των κομμάτων.

Ζητώ την παρέμβαση σας για την υπεράσπιση του δικαιώματος των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης να υπάρχουν προσφέροντας στην πολυφωνία και στην αντικειμενική ενημέρωση.

Σας ανέφερα τα ανωτέρω γιατί οι επιστολές διαμαρτυρίας χιλιάδων Ελλήνων καταγγέλλουν άρνηση του ΕΣΡ να επιτελέσει ει το καθήκον του ...Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε σας καλώ λοιπόν να μην μιμηθείτε τους προκατόχους σας ,οι οποίοι τέθηκαν στην υπηρεσία του "ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»Νίκος Ι. Νικολόπουλος

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

πρώην Υφυπουργός και Βουλευτής

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος
Σχετικό βίντεο : https://www.facebook.com/100003159213021/videos/4544666265648636/

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page