top of page

‘ΜΠΑΡΤΖΩΚΗΣ’ : απολύμανση όλων των μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λαρ


ΑΙΤΗΣΗ προς

1.ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

2.ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ




Μετά από κρούσεις πολλών Λαρισαίων μαθητών προς εμένα και την παράταξή μας «Ταυτότητα Πόλης», απαραίτητη όσο τίποτε άλλο για την υγεία και ασφάλεια των παιδιών μας λόγω του Κορονοϊου είναι η πλήρη και εκτενής απολύμανση όλων των μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων και των σχολείων που αρμόδια είναι η σχολική αντίστοιχη επιτροπή.

Σύμφωνα με το Καλλικράτη αρμόδιος και υπεύθυνος για την υγεία των μαθητών είναι ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο κάθε δήμου καθώς και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της καθαριότητας.

Με την παρούσα αίτηση μου σας αιτούμαι την λήψη μέτρων και της απόφασης σας για κλείσιμο των σχολείων για 2 εβδομάδες σ’ όλο το Δήμο Λάρισας προκειμένου να απολυμανθούν οι χώροι σχολαστικά και να φύγει ο ιός που ενδεχομένως υπάρχει μέσα του.

Σημειώνω δε ότι στα σχολεία της Λάρισας φοιτούν Κινέζοι πολίτες που πρόσφατα επισκέφτηκαν κατά τις διακοπές της πρωτοχρονιάς την πατρίδα τους την Κίνα.

Ο ρατσισμός σ’ αυτή την περίπτωση δεν βρίσκεται στους γονείς που ζητούν από εσάς Δήμαρχε το αυτονόητο , δηλαδή την προστασία μας, αλλά σ’ αυτούς που ήρθαν από μία χώρα με εκατομμύρια κρούσματα που έχουν φοβερές συνέπειες για το αναπνευστικό του ασθενούς .



Σας θεωρώ υπόλογο εάν δεν προβείτε σε μέτρα και δεν γίνει δεκτή η απολύμανση των σχολειών και στο πρώτο κρούσμα ασθένειας μαθητή οι ποινικές και αστικές συνέπειες για εσάς και τους αρμοδίους θα είναι μεγάλες .

Με τιμή

Λάρισα 10-3-2020

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΗΣ

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Ταυτότητα Πόλης»

Πρώην αντιπροέδρου σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 2011-2014.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page