top of page

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ του προέδρου του ΜΠΑΡΤΖΩΚΗ ΓΙΩΡΓΟΥ στην ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2018 του ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ Συνδέσ


ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ του προέδρου του ΜΠΑΡΤΖΩΚΗ ΓΙΩΡΓΟΥ

• Ο σύνδεσμός μας βάσει του καταστατικού του είναι Πανελλήνιος και θα εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες Ομογενείς των ΗΠΑ με φυσική παρουσία μας και στις 50 πολιτείες του Αμερικανικού κράτους.

• Η συνεργασία μας με κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είναι στις πρωταρχικές μας ανάγκες, για την κάλυψη οποιουδήποτε θέματος μελών μας και φίλων, που θέλουν να σπουδάσουν , να εργαστούν ή να επισκεφτούν αυτές.

• Η διοργάνωση ειδικών ομιλιών για τις γεωστρατηγικές επιδιώξεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ σε σχέση πάντα με τα συμφέροντα των δύο χωρών που είναι από αιώνες πιστοί σύμμαχοι .

• Η έξοδό μας ως Ελλάδα από τα μνημόνια των ευρωπαίων φαινομενικά εταίρων μας και η διαγραφή των Ευρωπαϊκών χρεών της Ελληνικής Δημοκρατίας , αφού διαπιστώσαμε 8 χρόνια που ακλούθησαν οι Ευρωπαίοι την στραβή πολιτική και μας εξουθένωσαν ως Έλληνες με ταυτόχρονη είσοδο του Αμερικανικού παράγοντα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ που θα χρηματοδοτήσει την Ελληνική Οικονομία σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

• Η πρόταση που θα καταθέσουμε σήμερα ως πολιτική πρόταση είναι η χρήση του δολαρίου ως εθνικού συνδεδεμένου νομίσματος έναντι του ΕΥΡΩ, σ’ όλες τις συναλλαγές και η Ελλάδα απαλλαγμένη από τα χρέη της και χρέη μας κατά τουλάχιστον 350 δις, όπως αναλύσαμε στην προηγούμενη πρόταση μας, θα επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη και αποπληρωμή των υπολοίπων οφειλών μας προς το ΔΝΤ.

• Η επικοινωνία μας με τις ΗΠΑ μέσω ομαδικών ταξιδιών και επαφών με Ομογενειακούς συλλόγους και φορείς για να προασπίσουμε την βιωσιμότητα των οικονομικών δραστηριοτήτων μας.

• Καλούμε όλα τα μέλη του συνδέσμου που αποχώρησαν από αυτόν για οποιοδήποτε λόγο τα τελευταία 20 έτη, να επανασυνδεθούν και τους καλωσορίζουμε στις τάξεις μας πίσω, το συμφέρον μας είναι κοινό και ιερό, η ΦΙΛΙΑ μεταξύ των δύο όμορων λαών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Ελλάδας είναι χαραγμένη στην ιστορία και την Ταυτότητα μας.

Μην ξεχνάμε ότι για μία ψήφος το Αμερικανικό Κογκρέσο επέλεξε ως επίσημη γλώσσα του αμερικανικού κράτους την Αγγλική από την δεύτερη πρόταση την Ελληνική αφού το 1776 μόλις κέρδισαν την ανεξαρτησία τους οι Ηνωμένες Πολιτείες καθώς τα αγγλικά θύμιζαν την αποικιοκρατία, κάποιοι πρότειναν (λέει ο μύθος) να επιλεγούν τα ελληνικά σαν επίσημη γλώσσα του κράτους, αφού τα ελληνικά ήταν η γλώσσα που γέννησε τη δημοκρατία.

• Όλοι μαζί στο σύνδεσμό μας θα στείλουμε επιστολή προς το Λευκό Οίκο και τον πρόεδρο Trump , όπου θα τον συγχαρούμε για την στάση του, στη υπεράσπιση της Εθνικής Ταυτότητας της πατρίδας του και θα του ζητούμε την οικονομική στήριξη του πιο πιστού του σύμμαχου στην μεσόγειο της Ελλάδας

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page